TAT

TAT (Tapas Acupressure Technique) is een genezingsmethode ontwikkeld door Tapas Flemming. Flemming werkte als acupuncturiste ook met NEAT en ontdekte de eenvoudigere en diepgaandere werking van wat nu TAT heet. Ze constateerde dat TAT een diepere, snellere en completere werking heeft. In tegenstelling tot NAET, kan je TAT ook nog eens zelf doen zonder therapeut.

TAT werkt, door terwijl je aan een probleem denkt, je vingers op een paar acupunctuurpunten te houden met een derde vinger op het derde oog. De andere hand ligt op het achterhoofd. In deze houding ga je door 7 stappen. Deze stappen leiden je van het probleem naar de oorzaken, naar de plaatsen waar het probleem zich voordoet, en je eindigt met totale vergeving van alles en iedereen die met dit probleem te maken heeft, inclusief jezelf. Door deze mooie afronding kun je met TAT dieper gaan dan met EFT.

Het grote voordeel van TAT is dat je problemen kunt oplossen zonder dat je precies weet waar ze vandaan komen. In een van de 7 stappen die je doorloopt los je alle oorzaken op zonder ze eerst een voor een uit te pluizen. Dit maakt TAT erg eenvoudig en makkelijk te leren en thuis zelf te doen.

Bruikbaarheid
TAT is bruikbaar voor alles waar je EFT ook kan gebruiken, d.w.z. trauma, fobie, negatieve overtuigingen, en bijv. lichamelijke klachten en uitermate geïndiceerd voor allergieën.
TAT werkt regelmatig grondiger, dieper en sneller dan EFT. De systematiek en denkwijze is uitgebreider en completer dan EFT. Wel kan
bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering eerst sterker voelbaar worden voordat het minder wordt. Bij EFT is dat niet zo. Maar doordat je doorgaat met het doorlopen van de 7 stappen, kom je ook dan uiteindelijk tot afronding. Ook wordt tijdens de TAT behandeling de techniek EFT gebruikt indien nodig.

Op de Amerikaanse website van Tapas Flemming zelf kun je meer informatie en een video van de methode vinden. Klik hier voor de website: www.unstressforsucces.com

Er is zelfs een gratis E-boek dat je kunt downloaden en er zijn video’s te bestellen.