De Helende Reis in de pers

De Helende Reis in de Pers

 

Op deze pagina staan een aantal artikelen over de Helende Reis waarvan een aantal eerder in verschillende bladen gepubliceerd zijn geweest:

  1. Wetenschappelijk onderzoek
  2. De innerlijke diamant onthult
  3. Jayshree Mannie
  4. De weldaad van The Journey voor kinderen
  5. De kracht van het kampvuur

 

Wetenschappelijk onderzoek

(samengevat door Maarten van Steenis)

Succesvol genezen en Celherinnering Theorie

Dr Deepak Chopra heeft onderzoek gedaan naar patiënten die succesvol genazen van zeer ernstige ziektes. Hij vond in deze groep twee karakteristieken die zij gemeen hadden.
1. Zij kregen toegang tot een zijnstoestand voorbij het verstand wat genezing stimuleerde.
2. Zij lieten herinneringen los die op celniveau opgeslagen waren.

Alle cellen in het lichaam regenereren met verschillende snelheid. Regenereren betekend dat de cellen delen, de oude cel sterft af en wordt vervangen door de nieuwe cel. De cellen van de oogbol regenereren in 48 uur, daarom kan je na een oogoperatie vaak binnen 48 uur weer zien. De cellen van de lever regenereren in 6 weken, de huidcellen in 3 tot 8 weken.

Dr Deepak Chopra vroeg zich af hoe… lees meer

 

De innerlijke diamant onthult

Artikel voor ‘O’ Magazine – Jan/Feb nummer (2003) – ‘Love Your Body’ – South Africa.

[…] In haar workshops helpt Brandon je om achter de lagen vernis een glimp op te vangen van de stralende schittering diep van binnen. Het werd stil in de ruimte toen Esther Samuels (43) opstond en de microfoon nam ten overstaan van een groep van 100 mensen. Ze voelde zich verlegen en wat nerveus, maar ze trok toch de stoute schoenen aan. Een dag eerder had Esther zich hulpeloos en verward gevoeld…. lees meer

 

 

Jayshree Mannie

Artikel voor ‘O’ Magazine – Jan/Feb nummer (2003) – ‘Love Your Body’ – South Africa.

Jayshree Mannie (37), een voormalige leerkracht in Kwazulu Natal, verlicht het ‘wereldtoneel’ met haar inspirerende presentaties over heling als Journey Ambassadeur in Zuid-Afrika.
Ze heeft onlangs een Wereldconferentie over vroegkinderlijk educatieve ontwikkeling in Durban (OMEP) toegesproken en ontving belangstelling vanuit heel Afrika tot en met Europa toe. [..]
Jayshree is niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Als eerste introduceerde ze de Journey (De Helende Reis) in schoolklassen en boekte zulke positieve resultaten met betrekking tot aanwezigheid, gedrag, zelfvertrouwen en de leerprestaties van kinderen dat ze nu de Minister van Onderwijs, Kader Asmaal heeft benaderd om dit onderdeel van het curriculum in geheel Zuid Afrika te maken.  lees meer

 

De weldaad van The Journey voor kinderen

Door Caryl Morgan – geaccrediteerd Journey practitioner in South Africa. Vertaald door H. Houkes

[…]’De kinderen kwamen uit multiculturele achterstandsmilieus’, vertelt Jayshree. ‘De resultaten lieten zien dat regelmatige Journeyprocessen -zowel uitgevoerd als een plezierige groepsactiviteit als in één – op – één processen, een merkbaar verschil opleverde, zowel in de prestaties als in het gedrag’.
Gedurende een periode van twee maanden (mei/juni 2001) verrichtte Jayshree haar onderzoek met totaal 164 kinderen, verdeeld in groepen van 40 in drie verschillende groep 5 klassen. De eerste groep deed helemaal geen Helende Reis processen. De tweede groep deed twee keer per maand een Journeyproces, de derde groep deed frequent Helende Reis processen (soms zelf één per dag) en begon met kop en schouders uit te steken boven hun leeftijdsgenoten. lees meer

 

De kracht van het kampvuur

Het verhaal van Tom Lambert door Beverly Lambert, 3 april, 2003. Vertaling: H. Houkes.

Brandon heeft verzocht om verhalen van kinderen die Helende Reiswerk hebben ondergaan en ze is wellicht ook geïnteresseerd om te horen over mijn zoon Tom, die negen jaar is, en die klaarblijkelijk geheeld is door het ondergaan van een kampvuurproces ‘bij volmacht’.
Tom (geboren in mei 1993) is altijd een erg gevoelig kind geweest, die het al vanaf zijn geboorte niet kon verdragen om gescheiden te zijn van zijn ouders. Ik herinner me nog het huishouden doen, koken en strijken met dreumes Tom op mijn rug in een draagzak, starend over mijn (of mijn man’s) schouder, geboeid kijkend naar wat er gebeurde en niet op de grond willen te worden neergezet.
Toen Tom naar de peuterspeelzaal ging… lees meer

 

 

door Marion Gulpers