Ervaringen van cliënten met De Helende Reis

Om je een indruk te geven van wat er mogelijk is als je het traject van innerlijke groei en genezing ingaat, kun je hier ervaringen van enkele van mijn cliënten vinden. Dit zijn ervaring opgedaan in individuele sessies. Voor ervaringen opgedaan tijdens de trainingen, klik hier.

 

“Een Helende Reis, met Marion als coach, is een buitengewone ervaring. Toen ik mijn eerste Reis begon bevond ik me sinds 4 maanden in een pijnlijk rouwproces. Tijdens die 4 maanden heb ik gedaan wat ik kon om er doorheen te komen. Maar het lukte me niet om diep genoeg te gaan. Meteen al tijdens die eerste zitting heeft Marion me door de pijn van dat proces heen geholpen. Zij deed dat met zachtheid en toch stevig. Meelevend en met compassie. Dat is nu 4 maanden geleden. En de pijn is niet meer teruggekomen.
In totaal heb ik nu 8 maal zo’n Reis gemaakt, telkens met Marion als begeleidster. Duurt altijd een paar uur. Marion is niet krenterig met de tijd. Het wordt iedere keer een nieuw proces, en dat heeft telkens z’n eigen verloop in de tijd. Ieder van die processen had een eigen karakter. Het leverde altijd iets waardevols op in de zin dat ik me er vrijer en sterker door ben gaan voelen. Meer open, zowel naar anderen als naar m’n eigen binnenste.”

Met warme groet van P.”
(81 jr, psychiater)

 

“Marion heeft me in juni dit jaar twee keer meegenomen op Helende Reizen. Al zolang ik me herinner heb ik last van sombere periodes. Ik ben nu 40, en zolang ik beschik over taal ken ik deze onderstroom. Het leven voelt dan eindeloos zwaar en zinloos. Niks leuks aan, en wat is er nou de bedoeling van?

Ik wist niet precies wat ik van zo’n Helende Reis moest verwachten, en of het iets voor mij zou zijn. In ons eerste telefoongesprek merkte ik gelukkig dat Marion zeer sensitief en empathisch is. Daarom durfde ik me open te stellen. Wat me overtuigde om een sessie met haar te doen, was toen Marion zelf iets persoonlijks deelde dat zij in een eigen Helende Reis had ontdekt.
Ik had niet verwacht dat ik in het proces van de Helende Reis daadwerkelijk de oneindige bron van licht en energie waar we allemaal deel van uitmaken zou ervaren. Toch gebeurde het; en het was prachtig.
Ook heb ik ervaren waarom het voor mij zo moeilijk was deze bron direct te kennen. Ik ben tot inzicht gekomen over de energetische waarde van gebeurtenissen en relaties uit mijn eigen verleden en uit dat van de families van mijn beide ouders. De energetische waarden zijn in de sessies “her-ijkt”, waardoor ik mijn familieleden, relaties, plekken en objecten nu anders ervaar. Met andere woorden, van situaties en acties die ik vroeger negatief labelde, heb ik doorvoeld dat zij met en uit liefde zijn ontstaan.
In mijn dagelijks leven merk ik dat ik nu makkelijker met negatieve emoties kan omgaan, en dat stressvolle situaties me niet meer zo uit het veld slaan. Bijvoorbeeld het feestje van mijn dochtertjes afscheid op de creche afgelopen donderdag: het lukte me om geheel, ook emotioneel, aanwezig te zijn! In plaats van alleen als stresskip, zoals ik mezelf ken bij dit soort gelegenheden.
Het was een bijzondere ervaring, die ik iedereen van harte toewens. Ik ben overtuigd geraakt dat iedereen zo’n ervaring kan hebben. Er is wél moed, vertrouwen en betrokkenheid voor nodig. Aan alle drie heeft Marion een voor mij doorslaggevende bijdrage geleverd. Ze stuurt stevig op proces, maar laat de inhoudelijke leiding volledig over aan jou, de cliënt. Daarbij verstaat ze de kunst om bij je te blijven, ook als je niet met woorden duidelijk kunt maken waar je precies bent.
Verder heeft Marion een grote rugzak om uit te putten; zij kent diverse technieken en bronnen en put daar vrijelijk uit, zodat je met meerdere middelen naar huis gaat om het ervarene in je dagelijks leven te verankeren.
Marion, dankjewel, dit was een uniek kado – er zijn geen woorden voor, hoe dankbaar ik ben!”
T. Doucet
organisatie adviseur

 

Een vriendin van me had me getipt over de Helende Reis methode aangezien ik destijds niet zo lekker in mijn vel zat. Inmiddels heb ik verschillende sessies ondergaan en kan ik niet anders dan toegeven dat deze sessies een uiterst positief effect op mijn leven hebben gehad.
Het is, naar mijn idee, een intense vorm van therapie die gericht is op de genezing van de kern van de problematiek. De therapeut begeleidt je door de (intense) pijn en verdriet heen zodat je daarna oprechte opluchting kan ervaren.
Ik had, net zoals zovelen, in de loop der jaren allerlei tactieken mezelf eigen gemaakt om niet tot de ware kern van mijn verdriet te hoeven komen. Tijdens andere vormen van therapie werd als het ware de druk van de ketel gehaald maar tot een echte confrontatie met de kern kwam het steeds niet.  Na verloop van tijd kwamen dezelfde (emotionele) problemen dan ook weer terug.  Tijdens de Helende Reis was het ontwijken van de bron van mijn verdriet geen optie meer; samen met de therapeut, Marion Gulpers,  ben ik de confrontatie met de kern van mijn pijn aangegaan waardoor ik op de lange termijn diepgaande veranderingen heb gemerkt.
Marion straalt vertrouwen uit en is zachtaardig waardoor ik me makkelijk kon overgeven. Daarnaast is ze betrokken, ze weet nog wat er tijdens een vorige Helende Reis is gebeurd, en kan daardoor goed in het moment beslissen of een bepaalde situatie van belang is en je zo ondersteunen om terugkerende pijnen aan te gaan. Bij mij heeft het met name een knagend gevoel van eenzaamheid weggenomen en rust & vertrouwen opgeleverd, iets dat ik iedereen gun!”

B. van Aert (29 jaar)
Docent en Pedagogisch hulpverlener

 

“Marion helped me on several occasions with her coaching based on shared values, trust and a positive look at live and work. Marion is an exemple of living your passion and believing that love and focus brings us to our next level of succes. I recommend Marion for those who want to make a next step in life.”
 Top Qualities: Great Results, Personable, High Integrity
Rik Konings
Innovatie Ondernemen & Zingeving

 

“Marion is gespecialiseerd in een speciale vorm van coaching. Die gaat op een intuitieve wijze (i.p.v. cognitief) op zoek naar oorzaken van onrust of twijfel. Op een evenzo ‘wonderlijke’ manier vind je dan ook in zo’n sessie de oplossing. Mijn ervaring is dat een dergelijke sessie van 2 – 3 uur meestal volstaat. Iets effectievers heb ik nog niet gezien. Het valt niet te bedenken, maar werkt wel. Je bent bij Marion in vertrouwde en kundige handen. Van harte aanbevolen!”
R.B.
(ondernemer, 52)

 

“Al snel tijdens mijn eerste ontmoeting met Marion besefte ik dat ze iemand is die echt oprecht en integer is. Sindsdien heb ik gezien dat Marion snel een helder beeld heeft over iemand kan krijgen. Als coach werkt ze met open vizier en geeft een vriendelijk maar duidelijk advies.”
T.J.
(consultant, 63)

 

“Hi Marion,
Ik voel me nog steeds heel erg goed!! Heb twee keer een klein dipje gehad maar over het algemeen gaat het veel beter met me, het is ook lekker rustig in mn hoofd. Mijn doel voor deze reis was weer beter in mn vel te komen zitten en zelfverzekerder te worden. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is dat ik me zo sterk voelde, en het gevoel dat ik over een jaar moeder zal zijn was ook heel erg bijzonder!! De dagen na de reis was ik erg opgewekt en voelde ik me erg gelukkig!! Nog steeds trouwens. Het gaat gewoon heel goed met me!! Ik heb geleerd dat ik meer voor mezelf moet opkomen en dat ik mijn ruimte mag innemen. Ik vind het alleen nog moeilijk om mijn ruimte te nemen bij mensen die zelf nogal veel van me vragen, maar ik ben er van overtuigt dat ook dit steeds makkelijker zal worden. Op dit moment is mijn plan lekker op deze weg door gaan, het word elke dag makkelijker!!
Dank je voor deze bijzondere reis!!
Veel liefs,
I.W.”

 

Hallo Marion,

het gaat heel goed met mij; ik heb al een aantal situaties gehad, waarbij ik normaal anders gereageerd zou hebben dan ik nu doe, ben rustiger en niet meer zo ‘het moet want anders is het niet goed wat ik doe’………FIJN, dank je wel!

Vriendelijke groeten,

S.S.H.” (48 jr., consultant)

 

Op 17 september heb ik met jouw hulp een helende reis kunnen maken en na afloop heb ik beloofd je op de hoogte te houden, vandaar hierbij mijn mailtje.
Ik vond de reis heel bijzonder om te maken, het heeft me toch weer de nodige inzichten verschaft. Daarnaast heb ik het gevoel beter te kunnen ruiken en proeven. Ik heb geen idee of je dit weleens eerder hebt gehoord n.a.v. een helende reis, maar het valt mij in ieder geval op. Ook is de relatie die ik met alle drie mijn kinderen heb liefdevoller en daarmee nog waardevoller geworden. Natuurlijk ben ik best nog eens boos, natuurlijk krijgen ze best nog eens een standje, maar ik merk dat ik er anders mee omga. Ik blijf niet meer zo lang “hangen” in die boosheid, kan het eerder en makkelijker van me afschudden en wat nog belangrijker is; ik heb het gevoel beter naar mijn kinderen te luisteren en sta open voor hun argumenten. Al met al veranderingen die ik heb opgemerkt na het maken van een reis.”   

Nicoline (37 jaar, 1 maand na een Helende Reis sessie)

 

“Er is in een maand [na de reis] enorm veel voorgevallen. Het contact met de bron lukt. Ik kan veel beter vanuit ruimte en liefde reageren. Hierdoor veranderen mijn contacten met mensen. Wordt het gemakkelijker om in contact te blijven, als zou je dat op basis van mijn vertraagde reactie, niet direct zeggen. Het voelt goed. Dingen komen en gaan, vallen op hun plek. Ik heb niet meer het gevoel dat ik hier heel erg sterk in hoef te sturen. Er gebeuren ook wel heftige dingen, toch blijft het gemakkelijk om bij mijzelf te blijven en het te ontvangen. Je zult begrijpen, dat ik er erg blij mee ben. Ook al reageren mensen om mij heen wat geprikkeld, kunnen zij het nog niet helemaal geloven of missen zij nog het vertrouwen in mij. Ik ben positief en opgelucht. Dankbaar, dat ik dit heb mogen ervaren.”
Michel (36 jaar, 1 maand na zijn eerste Helende Reis)
“Je ervaart het leven beter omdat je je er niet meer voor af hoeft te sluiten. De liefde komt nu écht binnen in je hart, in je lijf! Vroeger natuurlijk ook wel maar nu vollediger, sterker.”
Petra (40 jaar, 2 weken na een Helende Reis sessie)

 

“Wat er echt veranderd is, is dat ik me nu gewoon altijd gelukkig voel, ik ben gewoon iedere dag blij! En natuurlijk ken ik nog steeds momenten van verdriet en boosheid en zo, maar het zijn slechts momenten. Vroeger had ik natuurlijk ook gelukkige momenten of dagen maar tegelijkertijd was onder de oppervlakte altijd die onderstroom van verdriet voelbaar, als ik mezelf al toestond het te voelen. Dat dat nu veranderd is, is voor mij het grootste geschenk.”
Maria (42 jaar, na een aantal Helende Reizen)

 

Zowel 19 Mei als 17 Juni 2010 ben ik bij jou in de praktijk geweest voor een Helende Reis.
Mijn probleem was dat ik mij zo veel zorgen maakte over een voorgenomen reis naar Zuid-Amerika met mijn man.  Het voelen van sterke ongemakkelijkheid in de bergen, m.n. als we boven de boomgrens uitkwamen, kende ik al mijn hele leven en het leidde nogal eens tot strubbelingen met mijn man, die juist zo van de bergen kan genieten. Tijdens onze reis door de VS, nu 2 jaar geleden, werd ik echter overvallen door wel heel heftige emoties, met grote angst en wanhoop. Het gebeurde tijdens ons verblijf in het Nationale Park the Grand Tetons. De bergen hier zijn indrukwekkend hoog en scherp en roepen gevoelens van grote onherbergzaamheid op. Opvallend was mijn gevoel dood te zijn gegaan door koude, ontberingen en eenzaamheid.
Tijdens mijn Helende reis werd me duidelijk dat de grote rotsmassa’s mij indirect herinnerde aan de onverzettelijke houding van mijn vader tijdens mijn jeugdjaren. Hierbij speelde de religieuze dwangbuis die ons in het gezin werd opgelegd een belangrijke rol. Angst voor dood zijn (volkomen machteloosheid) bleek uiteindelijk een heel centraal thema.
Tijdens mijn tweede helende Reis met het thema ‘wat draagt mij’, beleefde ik heel bijzondere, steunende en dragende situaties, terwijl ik steeds verder terugging in mijn leven. Teruggereisd naar mijn lichaam van nu doorstond ik aan het einde het gevoel ‘versteend’ in een graf te liggen, zonder er nog van weg te vluchten.  Het leidde uiteindelijk tot een heel mooi gevoel van zuivere warmte en liefde.
Je vroeg me om je te mailen als de reis naar Zuid-Amerika gemaakt had om te laten weten of de therapie succes heeft gehad of niet.
We zijn nu 10 dagen terug en ik kan je verheugd vertellen dat ik geen moment van angst of ongemakkelijkheid meer heb gehad.
Afgelopen zomer al in de Franse Alpen ben ik op plaatsen geweest, die mij voorheen problemen gaven. Nu voelde ik me er goed, veilig, blij.
Eén maal zijn we met een stoeltjeslift naar boven de 3000 meter gegaan en zelfs daar was ik helemaal niet bang! Het gaf me een bijna triomfantelijk gevoel.
Het viel ook mijn dochter op tijdens bergwandelingen, dat ik meer kon blijven genieten zelfs als het parcours zwaar was.
Tijdens mijn reis in Zuid-Amerika merkte ik dat ook in andersoortige situaties, waarin ik voorheen snel angstig en terughoudend werd, bijvoorbeeld in een kleine boot op zee of in een auto rijden langs een gevaarlijke afgrond, ik het wel spannend vond, maar dat ik het evengoed leuk kon blijven vinden.
Het lijkt er dus echt op dat ik er een flinke dosis levensvrijheid bij heb gekregen!  Dankzij de bijzondere uitwerking van de Helende reizen die ik met jou doorleefde.
Ik wil je heel erg bedanken voor je begeleiding, die ik als steunend en liefdevol heb ervaren. Heel erg professioneel ook, nergens was je sturend, maar altijd open in je houding naar mij toe.”

N. Dekker (64 jaar, na 2 Helende Reizen)

 

“Ik wilde je zeggen hoe voor mij de Helende Reis uiteindelijk dé methode is geweest om het laatste en meest moeilijke stuk in mijzelf te kunnen doorbreken om werkelijk te durven beseffen dat ik en iedereen enkel goddelijk ZIJN en ons leven de spiegel is van wat wij denken en voelen, wat ieder moment veranderd kan worden als wij de gehechtheid aan gedachten en gevoelens loslaten en alles er te mogen laten ZIJN.
Steeds meer begint het in mij te druppelen en te “herkennen” en vooral te ZIJN.
wauw, wat zal China hiervoor dan werkelijk ervoor kunnen zorgen dat ik echt als een lachende, diep ontspannende, stralende Boeddha terugkeer!
Door te zien wat er IS in het moment, te VOELEN (ja echt, want juist dat is wat ik door de reizen nu pas echt ben gaan doen) wat ik voel en het er gewoon te mogen laten zijn, wordt mijn goddelijkheid, vertrouwen en geloof in mijzelf als de CREATOR OF MY LIFE, steeds duidelijker.
Dank je wel voor al jouw liefdevolle begeleiding. door jou volledig te kunnen vertrouwen kon en durfde ik mijzelf zover te openen, dat het eindelijk mogelijk werd om de illusies te ontwarren, zodat mijn goddelijk Hart eindelijk kan spreken.”

Saskia (40 jaar, na 5 Helende Reizen)