Getuigenissen deelnemers Trainingen

“Ik voel de behoefte om te laten weten hoe fijn de training voor mij is geweest, want die is ronduit een verrijking. Ik heb zo’n blij en hoopvol gevoel gekregen. Ik ben daadwerkelijk een stap verder gekomen door te leren eerst voor mezelf meer ruimte te creëren. Het  vervulde volkomen mijn behoefte om te willen leren hoe ik meer vanuit mijn hart zou kunnen communiceren, zodat ik vaker blij kan zijn in mijn relaties.

De thema’s van de training zijn doeltreffend en weerspiegelden precies waar ik op zat te wachten. Ik genoot van de afwisseling in jullie oefeningen, het bracht een levendige sfeer met zich mee. Ik dacht nooit, ‘was het maar klaar’, maar het boeide me voortdurend. Vooral het lichamelijk ervaren van wat er op mentaal niveau tussen mensen gebeuren kan, vond ik leuk spannend en verankerend. Als ik aan de familieopstellings-oefening aan het eind denk dan valt me op hoe prachtig illustratief die is voor hoe de training GWC werkt. Het jezelf mogen inbrengen als leermateriaal, de rollen die anderen krijge toebedeeld vanuit je eigen geschiedenis en hoe de hulpbronnen die je geleerd hebt vervolgens voelbaar uitwerken op jezelf en de anderen en tot verbondenheid en dankbaarheid bij alle betrokkenen leidt.

Kortom, ik vond in de training heldere feedback vanuit de praktijk van alledag en kreeg van jullie een behulpzame structuur om contact te maken met wat er aan gevoelens en behoeften in mezelf en anderen leven. Verder veel  aanmoediging en bevestiging in wie we zijn.

Het bij jullie zijn was mede zo goed door de sfeer die jullie samen hebben neergezet. Het GWC lijkt bij jullie geen mooi kunstje, maar een levenswijze, waarbij jullie je helemaal willen en kunnen geven. Dat was een spiegel waar ik ontzettend graag inkeek!”
Nelleke Dekker


“In een ontspannen en prettige sfeer weer even aandacht aan jezelf geven onder leiding van iemand die een prachtige uitstraling heeft en waar je veel van kunt leren!”
C. Frieling, consultant
“Op een leuke manier praktisch toegelicht hoe je Geweldloze Communicatie kunt toepassen, ongedwongen en rustige sfeer. Fijn dat je positief bent.”
R. Pauw, student management consulting
“Je leert hoe je minder stroef en veel eerlijker kunt zijn tegen anderen en tegen jezelf, waardoor je in de communicatie trouw kunt zijn aan jezelf en de ander tegemoet kunt komen.”
Esther de Groot, coördinator VG sector

“Marion is heel open en hartelijk, waarmee je heel makkelijk kan levelen over de zaken die essentieel zijn voor ons allemaal om goed te kunnen communiceren en functioneren.”
Anoniem

 

Ervaring van een organisatie adviseur n.a.v. een Helende Reis sessie:

“Marion heeft me in juni dit jaar twee keer meegenomen op Helende Reizen. Al zolang ik me herinner heb ik last van sombere periodes. Ik ben nu 40, en zolang ik beschik over taal ken ik deze onderstroom. Het leven voelt dan eindeloos zwaar en zinloos. Niks leuks aan, en wat is er nou de bedoeling van?

Ik wist niet precies wat ik van zo’n Helende Reis moest verwachten, en of het iets voor mij zou zijn. In ons eerste telefoongesprek merkte ik gelukkig dat Marion zeer sensitief en empathisch is. Daarom durfde ik me open te stellen. Wat me overtuigde om een sessie met haar te doen, was toen Marion zelf iets persoonlijks deelde dat zij in een eigen Helende Reis had ontdekt.
Ik had niet verwacht dat ik in het proces van de Helende Reis daadwerkelijk de oneindige bron van licht en energie waar we allemaal deel van uitmaken zou ervaren. Toch gebeurde het; en het was prachtig.
Ook heb ik ervaren waarom het voor mij zo moeilijk was deze bron direct te kennen. Ik ben tot inzicht gekomen over de energetische waarde van gebeurtenissen en relaties uit mijn eigen verleden en uit dat van de families van mijn beide ouders. De energetische waarden zijn in de sessies “her-ijkt”, waardoor ik mijn familieleden, relaties, plekken en objecten nu anders ervaar. Met andere woorden, van situaties en acties die ik vroeger negatief labelde, heb ik doorvoeld dat zij met en uit liefde zijn ontstaan.
In mijn dagelijks leven merk ik dat ik nu makkelijker met negatieve emoties kan omgaan, en dat stressvolle situaties me niet meer zo uit het veld slaan. Bijvoorbeeld het feestje van mijn dochtertjes afscheid op de crèche afgelopen donderdag: het lukte me om geheel, ook emotioneel, aanwezig te zijn! In plaats van alleen als stresskip, zoals ik mezelf ken bij dit soort gelegenheden.
Het was een bijzondere ervaring, die ik iedereen van harte toewens. Ik ben overtuigd geraakt dat iedereen zo’n ervaring kan hebben. Er is wél moed, vertrouwen en betrokkenheid voor nodig. Aan alle drie heeft Marion een voor mij doorslaggevende bijdrage geleverd. Ze stuurt stevig op proces, maar laat de inhoudelijke leiding volledig over aan jou, de cliënt. Daarbij verstaat ze de kunst om bij je te blijven, ook als je niet met woorden duidelijk kunt maken waar je precies bent.
Verder heeft Marion een grote rugzak om uit te putten; zij kent diverse technieken en bronnen en put daar vrijelijk uit, zodat je met meerdere middelen naar huis gaat om het ervarene in je dagelijks leven te verankeren.
Marion, dankjewel, dit was een uniek kado – er zijn geen woorden voor, hoe dankbaar ik ben!”
T. Doucet, organisatie adviseur

 

Voor meer ervaringen van cliënten in het algemeen, klik hier

 

 

door Marion Gulpers