Trauma Therapie

Marion Gulpers van Focus Transformatie is gespecialiseerd in (holistische) trauma therapie: behandeling en verwerking van oud, nog onopgelost trauma.

Het traject Holistische Trauma therapie is gericht op het verwerken van ingrijpende ervaringen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Als je iets ingrijpends hebt meemaakt is het moeilijk om de herinneringen aan het voorval en de gevolgen ervan los te laten. Zelfs als dit onbewust speelt. Het kan zo moeilijk zijn om aan die gebeurtenis terug te denken omdat het veel pijn, angst en verdriet wakker maakt. Het gevolg is dat je gaat proberen de herinnering aan de gebeurtenis te vermijden en verdringen. Daardoor kun je het opgelopen trauma niet goed verwerken. Het gaat dan een eigen leven leiden: op onbewust niveau bepaalt het trauma dan wel degelijk je denken, je voelen en je handelen!

Het doel van holistische trauma therapie is onder professionele begeleiding opnieuw contact te maken met de herinnering en dit keer de emoties heel bewust maar tegelijkertijd op een eenvoudige en hanteerbare manier te gaan verwerken, samen met je therapeut. Doordat Marion Gulpers werkt met de nieuwste en krachtigste therapie methoden, is het niet meer nodig om jarenlang in therapie te gaan. Afhankelijk van de aard van het trauma en je omstandigheden, is dit een behandel traject dat, afhankelijk van de intensiviteit en frequentie van de bezoeken, enkele weken tot hooguit enkele maanden kan duren.

Tevens krijg je  in dit therapie traject manieren aangeleerd om jezelf tussen de sessies door beter op te kunnen vangen en te steunen in de omgang met je emoties en negatieve gedachtepatronen. Aan het eind van het traject ben je bevrijd van de imprint van het trauma en heb je tevens geleerd hoe met jezelf en het leven om te gaan.

Binnen de trauma therapie kunnen met verschillende methoden gewerkt worden: afwisselend en/of in combinatie:

 

 

Mail voor vragen of het boeken van een intakegesprek naar focus@mariongulpers.nl
of app / sms naar 0655 988 689 en laat een bericht achter.

 

 

 

door: Marion Gulpers