Trainingen Geweldloze Communicatie

NB: er is tevens een mogelijk voor 1 op 1 training!
Neem contact op voor meer informatie

 ‘Waarachtig en Verbindend Communiceren’


3 daagse training Geweldloze Communicatie met Opstellingswerk:

Leer en ervaar de kracht van Waarachtig en Verbindend Communiceren!In het dagelijkse leven ervaren we in contact met de mensen om ons heen vaak misverstanden en conflicten. De vraag is hoe dat komt en vooral: hoe kun je dit ombuigen? Want wat is nou het probleem met Communicatie? We praten de hele dag, wat is nou het probleem? Waarom begrijpen we elkaar niet? Waarom hebben we ruzie? Zelfs met mensen waar we heel veel van houden! Zou het niet geweldig zijn om dit soort dingen te voorkomen?

Bedenk eens hoe vaak je ruzie hebt of conflicten?  Of ervaar je een innerlijke worsteling over je omstandigheden maar kun je er moeilijk over praten? Heb je verdriet omdat je het heel graag anders zou willen in je leven? Dan is deze training geknipt voor jou!

De training Waarachtig en Verbindend Communiceren  (o.a. gebaseerd op Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg) biedt een krachtig en eenvoudig model om conflicten om te buigen tot samenwerking. Dit is een manier van communiceren waarmee je helderheid kunt scheppen in jezelf en in de relatie met de mensen om je heen. Of dat nu je geliefden zijn, je collega’s of je buren!

 

Deze training is méér dan een communicatie training!  Niet alleen leer je hoe je in een blijvende verbinding kunt zijn met jezelf en met de ander, we besteden ook aandacht aan het opruimen van ongewenste gedragspatronen en belemmerende overtuigingen zodat deze nieuwe manier van communiceren op een vruchtbare en gezonde bodem valt!

Je leert in 4 eenvoudige stappen hoe je inzicht kunt krijgen in je eigen gevoelens en behoeften. En ook hoe deze 4 stappen kunnen leiden tot vruchtbare relaties en inspirerende leef- en werkplekken. Het maakt je bewust van het waardesysteem waarnaar je probeert te leven en biedt je de middelen die deze manier van leven ondersteunt.

De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Je krijgt uitleg over verschillende stijlen van communiceren en gaat deze ook ervaren in oefeningen. Tevens leer je conflict-oplossend te communiceren. Sommige oefeningen zullen we verdiepen met technieken uit de Mindfulness, NLP en Systemisch werk / Opstellingen.

Voor getuigenissen van eerdere deelnemers, klik hier.

 

Conflict-oplossende Communicatie

Geweldloze Communicatie is ook een conflict-oplossende manier waarbij  je praktische strategieën leert om conflictsituaties te begrijpen en op te lossen. Via rollenspellen en oefeningen verdiep je je inzicht en vergroot je je vaardigheden.

Themadagen
De training bestaat uit 3 themadagen die samen een geheel kunnen vormen:

 

Dag 1 – Kennismaking met het model van Geweldloze Communicatie:

  • Gevoelens en behoeften onderzoeken
  • Effectieve verzoeken formuleren

Dag 2 – Komen tot Zelfmededogen en Mededogen voor de ander

met opstellingswerk

Dag 3 – Verdiepingsdag Waarachtige Communicatie

  • Gedachtekracht en Intentie (met opstellingswerk)
  • Grenzen en Assertiviteit (met opstellingswerk)

Voor meer info over dag 3, klik hier

 

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die graag beter willen leren communiceren zodat ze in verbinding kunnen blijven met de mensen om hen heen. Of dat nu op de werkvloer is of tijdens privé situaties.

Dus voor managers die een vruchtbare samenwerking willen met hun team.
Voor werknemers die graag beter willen communiceren met hun collega’s.
Voor ouders die de relatie met hun kinderen willen verdiepen.
Voor mensen die willen leren voor hun eigen mening uit te komen.
Voor mensen die gewoon een hechtere band met hun geliefden willen ervaren.

 

 

 

Wat is het resultaat?

Na deze training zul je instaat zijn onderscheid te maken tussen de verschillen in communiceren bij de mensen met wie je werkt en leeft. Je zult geleerd hebben hoe je kunt onderzoeken wat de verborgen behoeften en belemmeringen zijn en hoe daar mee om te gaan. Tevens zul je geleerd hebben hoe je jouw eigen (onbewuste) behoeften kenbaar kunt maken zodat er een open en heldere verbinding kan ontstaan tussen jou en de ander.

 

 

 

 

Data 2023 Nog nader te bepalen
Investering

 

 

 

Particulier: € 300,= voor 3 dagen
€ 200,= voor 2 dagenZZP’er: € 350,= voor 3 dagen
€ 225,= voor 2 dagenOrganisatie/Bedrijf:     € 500,= voor 3 dagen
€ 375,= voor 2 dagen

Tarieven inclusief cursusmateriaal en koffie/thee

Bestaande cliënten en cursisten van True Insight en Trainingsbureau Focus Transformatie krijgen eenmalig 10% korting en 1 gratis proefles Mindfulness & Heartfulness

Locatie Lindenlaan 75, MOC gebouw, Amstelveen
Trainer Marion Gulpers

 

Voor meer informatie, mail   focus.transformatie@mariongulpers.nl  of sms/app naar 0655 988 689

 

Voor getuigenissen van eerdere deelnemers, klik hier.

 

aanmelden voor de nieuwsbrief

 

 

 

door Marion Gulpers