Verdiepingsdag GC voor Gevorderden

Verdiepingsdag 3 Geweldloze Communicatie:

‘Gedachtekracht en Intentie’
en
‘Grenzen en Assertiviteit’

 

Waarachtig en Verbindend Communiceren

NB: Met opstellingswerk en Mindfulness!!

 

In het dagelijkse leven ervaren we in contact met de mensen om ons heen vaak misverstanden en conflicten. De vraag is hoe dat komt en vooral: hoe kun je dit ombuigen?

De training Waarachtig Communiceren  (o.a. gebaseerd op Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg) biedt een krachtig en eenvoudig model om conflicten om te buigen tot samenwerking. Dit is een manier van communiceren waarmee je helderheid kunt scheppen in jezelf en in de relatie met de mensen om je heen. Of dat nu je geliefden zijn, je collega’s of je buren!

De verdiepingsdag Waarachtig en Verbindend Communiceren is meer dan een communicatie training.  Niet alleen leer je hoe je in een blijvende verbinding kunt zijn met jezelf en met de ander, we besteden ook aandacht aan het opruimen van ongewenste gedragspatronen en belemmerende overtuigingen zodat deze nieuwe manier van communiceren op een vruchtbare en gezonde bodem valt!

In het bijzonder besteden we aandacht aan de kracht van de intentie en hoe je daar op een effectieve manier kunt werken in je communicatie.

Verder doen we oefeningen gericht op het ervaren en versterken van je grenzen. Daarbij hoort een gezonde en geweldloze manier van assertiviteit. Hoe je dat doet en welk effect dat kan hebben, leer je deze dag.

Voor wie

Je bent al bekend met en als beginner getraind in het Geweldloze Communicatie model van Marshall Rosenberg en hoe je daarmee in 4 eenvoudige stappen inzicht kunt krijgen in je eigen gevoelens en behoeften. En ook hoe deze 4 stappen kunnen leiden tot vruchtbare relaties en inspirerende leef- en werkplekken. Deze dag ga je daar meer mee oefenen en je dieper verbinden met het waardesysteem waarnaar je probeert te leven. Deze dag biedt je de middelen die deze bewuste manier van leven ondersteunen. En alles binnen het kader van het thema: Grenzen en Assertiviteit en de relatie die het heeft met Gedachtekracht en Intentie.

De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Je krijgt uitleg over verschillende stijlen van communiceren en gaat deze ook ervaren in oefeningen. De  oefeningen zullen we verdiepen met technieken uit de Mindfulness, NLP en Systemisch werk / Opstellingen.

Voor getuigenissen van eerdere deelnemers, klik hier.

 

Conflictoplossende Communicatie
Geweldloze Communicatie is ook een conflictoplossende manier waarbij  je praktische strategieën leert om conflictsituaties te begrijpen en op te lossen. Via opstellingswerk en oefeningen verdiep je je inzicht en vergroot je je vaardigheden.

Deze verdiepingsdag met het thema dag Gedachtekracht en Intentie / Grenzen en assertiviteit vormt onderdeel van een 3 daagse training en is ook los te volgen als verdiepingsdag. Dag 1 en 2 hebben al plaatsgevonden.  Vandaar dat deze verdiepingsdag alléén te volgen is door mensen die het model van Rosenberg kennen en daar eerder 1 of 2 trainingsdagen in hebben gevolgd, bij Marion Gulpers of elders.

 

Het totale programma van de 3-daagse ziet er als volgt uit:

Dag 1: Kennismaking met het model van Geweldloze Communicatie:

Gevoelens en behoeften onderzoeken
Effectieve verzoeken formuleren

Dag 2: Komen tot Zelfmededogen en Mededogen voor de ander (met opstellingswerk)

Dag 3: Verdiepingsdag Waarachtige Communicatie

Gedachtekracht en Intentie (met opstellingswerk)
Grenzen en Assertiviteit
(met opstellingswerk)

Voor meer info over dag 1 en 2, klik hier.

 

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor mensen die graag beter willen leren communiceren zodat ze in verbinding kunnen blijven met de mensen om hen heen. Of dat nu op de werkvloer is of tijdens privé situaties.

Dus voor managers die een vruchtbare samenwerking willen met hun team.
Voor werknemers die graag beter willen communiceren met hun collega’s.
Voor ouders die de relatie met hun kinderen willen verdiepen.
Voor mensen die willen leren voor hun eigen mening uit te komen.
Voor mensen die gewoon een hechtere band met hun geliefden willen ervaren.

 

Wat is het resultaat?
Na deze training zul je instaat zijn onderscheid te maken tussen de verschillen in communiceren bij de mensen met wie je werkt en leeft. Je zult geleerd hebben hoe je kunt onderzoeken wat de verborgen behoeften en belemmeringen zijn en hoe daar mee om te gaan. Tevens zul je geleerd hebben hoe je jouw eigen (onbewuste) behoeften kenbaar kunt maken zodat er een open en heldere verbinding kan ontstaan tussen jou en de ander.

 

 

Datum 2023
nader te bepalen
Investering

 

 

 

Particulier: € 100,=

ZZP’er: € 125,=

Organisatie: € 180,=

(inclusief cursusmateriaal en koffie/thee)

Bestaande cliënten en cursisten van True Insight en Trainingsbureau Focus Transformatie krijgen eenmalig 10% korting.

Locatie Lindenlaan 75, MOC gebouw, Amstelveen
Trainer Marion Gulpers

Voor meer informatie, mail focus.transformatie@mariongulpers.nl  of bel 0655 988689

 

aanmelden voor de nieuwsbrief

Voor getuigenissen van eerdere deelnemers, klik hier.