De Helende Reis Methode

De Helende Reis Methode

De Helende Reis, The Journey ®, is een methodiek die is ontwikkeld door Brandon Bays. Het is een krachtige manier om te werken aan het bewustwordingsproces van een fysieke klacht, een mentale blokkade of emotioneel probleem.

Het kenmerkende van De Helende Reis methode is dat je middels intern onderzoek de hele cirkel rond maakt: van bewust maken van de blokkades en de gevoelens, naar de innerlijke dialoog ter verwerking van de opgeslagen emoties met als gevolg de vergeving in jezelf vinden. Als afronding ervaar je de heelheid in jezelf en kun je die zelfs projecteren naar de toekomst toe.

In De Helende Reis worden verschillende technieken op een zodanige wijze samengevoegd dat een werkelijke, diepgaande genezing plaats kan vinden. Je wordt je niet alleen bewust van wat er ligt, maar gaat ook door het hele proces van verwerken. Dit gaat zo diep dat zelfs op celniveau de imprint van de emotie opgelost wordt. In dat opzicht is De Helende Reis werkelijk uniek. De methodieken die in het werk gehanteerd kunnen worden variëren van NLP, Voice Dialogue, Emotioneel Lichaamswerk, EMDR, Systemisch werk, Mindfulness en Hypnotherapie. Dit alles wordt door Marion Gulpers in het kader van de wijsheden uit de Evolutiepsychologie gehanteerd waardoor aan de diepere essentie van de problematiek gewerkt kan worden.
Tijdens de sessie wordt er gewerkt totdat heelheid bereikt is, vandaar dat Helende Reis sessies 2,5 tot 3,5 uur kunnen duren. Hierin ligt juist de kracht van deze techniek: je bent niet klaar wanneer de klok dit aangeeft, je bent klaar als het klaar voelt!

Er zijn verschillende soorten reizen:

  • Emotionele Reis: intern onderzoek voor algemeen emotionele problematiek.
  • Fysieke Reis: intern onderzoek voor lichamelijke klachten.
  • Designer Reis: een volledig op de cliënt afgestemd intern onderzoek dat een combinatie is van verschillende soorten reizen waardoor zowel een diepgaande emotionele als fysieke heling plaats kan vinden.
  • No-Ego Reis: intern onderzoek in de oer-pijn of oer-angst waar het ego op steunt. Los van je ego kun je zijn wie je werkelijk bent.
  • Levensdoel Reis: intern onderzoek naar je persoonlijke levensdoel. Waartoe ben je hier?
  • Reis van Overvloed: Ervaar je overvloed in je leven of eerder schaarste? Je kunt op ieder gebied onderzoeken waar je jezelf saboteert in het ervaren van overvloed: relaties, geld, gezondheid en vitaliteit, spiritualiteit etc.
    Lees voordat je een proces gaat doen het boek van Brandon Bays. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe het proces werkt zodat je daar een bewuste keuze voor maakt. Neem na een Journey de rest van de dag vrij zodat je goed voor jezelf kunt zorgen

 

Belangrijk: Reizen is een Traject

Het is belangrijk je te realiseren dat het Reizen een traject is. Alhoewel het zeker mogelijk is om met 1 enkele Reis een diepgaande verandering te weeg te brengen, is het over het algemeen zo dat we een traject van een aantal Reizen nodig hebben om werkelijke, diepgaande veranderingen teweeg te brengen. Vele mensen hebben de indruk dat Brandon in 1 Reis haar kanker heeft genezen. Maar die zien dan over het hoofd dat Brandon vele jaren voorwerk heeft verricht om tijdens die ene transformerende Reis het resterende stukje bloot te kunnen leggen dat een volledige genezing in de weg stond. Iemand die begint met zijn innerlijke proces op weg naar genezing (fysiek en/of psychisch) zal over het algemeen een traject van meerdere Reizen nodig hebben om tot wezenlijke verandering te kunnen komen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van je historie, ervaring en je problematiek. Tijdens het intakeconsult kunnen we daar meer zicht op krijgen.

Wil je ervaringen lezen van cliënten die je zijn voorgegaan? klik hier!

 

Mail voor het boeken van een intakegesprek naar focus.transformatie@mariongulpers.nl
of bel 0655 988 689 en laat een sms / whatsapp bericht achter

 

 

 

door: Marion Gulpers