Mindfulness meets Heartfulness: Jaartraining

Mindfulness is een in het Oosten ontwikkelde wijze
van aandacht training en stressreductie.

Individuele trajecten mogelijk

Mindfulness is een niet alleen een krachtige manier om met je aandacht in het hier en nu te zijn, om in verbinding met het moment te zijn en met datgene wat je in dat moment aan het doen bent. Het is veel meer dan dat: het is tevens een krachtige manier om aandacht te geven aan wat er in je omgaat. Dit wordt ook wel ‘Diepgaand Kijken’ genoemd.

Marion Gulpers noemt dit ‘Diepgaand Waarnemen‘. Het is een verdieping in dit proces omdat het dieper gaat dan alleen kijken: er wordt aandacht gegeven en verbinding gemaakt met de emoties, ervaringen en lichaamssensaties die in je omgaan. Door vriendelijke, liefdevolle aandacht kan helder worden welke patronen niet bij je passen en zelfs stress veroorzaken. Dan kan er een traject ingezet worden om deze om te zetten in positieve en versterkende patronen die zorgen voor stress-reductie. De anti-stress training Mindfulness & Heartfulness versnelt je vorderingen op dit pad. Door samen te oefenen en je vragen direct te krijgen beantwoordt, raak je snel geoefend en kun je doorbraken in je proces creëren.

Amerikaans neuroloog Richard Davidson heeft aangetoond dat het trainen van ‘Mindfulness’ oftewel ‘gewaar-zijn’ structureel positieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van het brein en daarmee voor welbevinden en mentale alertheid.

Bij True Insight is het mogelijk om ook individuele pure Mindfulness & Heartfulness sessies te boeken waarin je Diepgaand Waarneemt onder begeleiding van de ervaren en deskundige begeleider en trainer Marion Gulpers.

Waarom ook Heartfulness?

Heartfulness‘ is een term van Marion Gulpers die is ontstaan vanuit het besef dat een bewuste geest alleen goed kan functioneren in de samenwerking met een vrij hart. Iedere Mindfulness & Heartfulness sessie en training door Marion Gulpers staat in het teken van het geheel: Een bewuste geest met een vrij hart in een ontspannen lichaam.

Het jaarprogramma Mindfulness & Heartfulness van Marion Gulpers van Trainingsbureau Focus Transformatie bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

 

 • Geleide meditaties
 • Training in voor Mindful je lichaam te ervaren, te bewegen en te zijn.
 • Stress level check met bio-feedbackapparatuur
 • Mindful communiceren
 • Mindful relateren met anderen
 • Mindful opvoeden (indien relevant)
 • Mindful voor jezelf zorgen
 • Mindful beslissingen nemen, keuzes maken
 • Training in Heartfulness
 • Mindfulness & Heartfulness integreren
 • Uitleg over de rol van gedachten en emoties  bij het ervaren van stress
 • Oefenen in omgaan met gedachten en emoties in Mindfulness meditaties
 • Oefenen in omgaan met gedachten en emoties in stress situaties
 • Bevorderen van bewuste aandacht in je dagelijks leven

Voor de bewegingsoefeningen zal af en toe gastdocent Renee Kruisdijk uitgenodigd worden. Ook bestaat er de mogelijkheid om een verzoek in te dienen voor het onderwerp van een volgende les. Op die manier kan er interactief op de ervaren problematiek en de vragen in de les ingegaan worden.

Lestijden:  In verband met Corona: in overleg


Tarieven

 Losse les   €    18,=    (indien in groepsverband)
 1 Proefles   €    10,=    (indien in groepsverband)
(GRATIS voor bestaande cliënten van Marion Gulpers! Ben je ooit voor een sessie langsgekomen, dan ben je van harte welkom op een Mindfulness les. Laat wel even weten dat je komt.)
 10 lessenkaart    €  150,=   (6 maanden geldig, persoonlijk of voor echtparen)

 

 

 

 

Aanmelden telefonisch op nr 065 988 689 of via de mail: focus.transformatie@mariongulpers.nl

 

 

 

 

door Marion Gulpers